Krislimit
“Avaruuden pimeydestä me löysimme uskomme uudelleen”
Krislismi on kristinuskon ja islamin yhdistymisestä syntynyt uskonto. Uskontoa kutsutaan myös nimellä Kaikkeuden Oppi. Krislismissä uskotaan kaikkivoipaan Jumalaan, joka on luonut koko universumin. Evoluutio on tapahtunut, mutta Jumala laittoi sen alulle. Jumala vaatii seuraajiltaan hyvien tekojen tekemistä ja pahojen tekojen välttämistä. Palkkioksi hyvin eletystä elämästä uskovaista odottaa paikka paratiisissa. Krislismin tapoihin kuuluu myös pahojen tekojen anteeksiantaminen ja -pyytäminen. Pahoja tekoja eli syntiä tehnyt uskovainen voi saada tekonsa anteeksi jos katuu syntejään ja pyytää niitä anteeksi Jumalan edessä. Uskonnon seuraajat kumartavat viisi kertaa päivässä kohti Uutta Mekkaa ja osa krislimeistä saattaa pyytää Jumalalta siunausta toimilleen rukoilemiseksi kutsutulla tavalla. Krislismi on tunnetun galaksin laajimmin levinnein uskonto ja kaikista ihmisten uskonnoista sillä on eniten seuraajia. Kaikilla ihmisillä onkin jonkinlainen käsitys krislismin arvoista ja tavoista.
Historia
Krislismin omissa historiankirjoissa kerrotaan uskonnon historian alkaneen maailman syntymisestä. Lähteistä riippuen historioitsijat kuitenkin ajoittavat krislismin alun korkeintaan sen kahden alkumuodon, Kristinuskon ja Islamin synnyinaikaan. Nämä kaksi uskontoa jakoivat useita samoja ideoita ja hyväksyivät toistensa opit osittain oikeiksi, mutta historian saatossa näkemyserot ajoivat uskonnot sotaan keskenään. Uskontojen vastakkainasettelu huipentui vuonna 1095 ensimmäisen ristiretken alkuun ja konfliktit jatkuivat aina vuoteen 2333. Tuolloin ensimmäiset valoa nopeampaan matkustukseen kykenevät alukset palasivat takaisin maahan tuoden mukanaan 180 vuotta aikaisemmin avaruuteen lähteneiden pyhiinvaeltajien jälkeläiset. Sukupolvialuksissa alkuperäisten matkaanlähtijöiden uskonnot olivat sulautuneet ja nykymuotoinen Krislismi oli saanut alkunsa.
Samaan aikaan tämän uuden uskonnon taistellessa asemastaan vanhempien versioidensa kanssa syttyi Aurinkokunnan sisäinen sota. Sodan seurauksena alkoi ihmiskunnan historiassa uusia aika. Maailman muuttuessa tuli Krislismistä ihmiskunnan pääuskonto ja se levisi asutuksen mukana kulovalkean tavoin kaikkialle tunnettuun galaksiin.
Krislismi ei historiansa varrella pysynyt yhtenäisenä. Historia toisti itseään ja vuosisatojen aikana Krislismistä erkani pieniä lahkoja. Nämä lahkot jakoivat ytimessään krislismin perusopit universaalista hyvyydestä, mutta kohottivat niiden rinnalle myös muita oppeja ja uskomuksia.
50 vuotta ennen peliämme Jinrei Dynastia valloitti vanhan Maan ja siten myös krislimien pyhän kaupungin Jerusalemin. Samalla Jinrei eväsi krislimien pääsyn Maahan. Uusi Vatikaani, joka vastasi krislimien pyhiinvaelluksesta Vanhaan Maahan, aloitti neuvottelut Jinrei Dynastian kanssa krislimien päästämisestä Jerusalemiin. Neuvottelut epäonnistuivat, mutta krislimit eivät silti lopettaneet matkustamista Vanhaan Maahan. Jinrein teot Maahan laittomasti saapuneita pyhiinvaeltajia kohtaan järkyttivät Uutta Vatikaania. Vastauksena Jinrein kauheuksiin lahko julisti ristiretken Jerusalemin vapauttamiseksi. Seuraavina vuosikymmeninä sota Jinreitä vastaan eskaloiti. Yhä enemmän kansoja liittyi Uuden Vatikaanin ristiretkeen. Hallinnoidakseen tätä kaikkea Uusi Vatikaani ja heidän johtajansa Paavi muodostavat liittolaistensa kanssa Uskovien Kansakuntien Puolustusvoimat, UKPV:n. UKPV:n joukkojen johtaminen annettiin Uuden Vatikaanin valtaan. Ristiretken aikana tämän pienen lahkon asema ihmisten galaksissa kasvoi isoihin mittasuhteisiin. Ristiretki Jinreitä vastaan levitti sodan liekit pitkin avaruutta eikä missään päin tunnettua galaksia voinut välttyä sodalta tai sen vaikutuksilta. Krislismi, kuten koko muukin maailma, astuivat uudelle synkälle aukeamalle historiassaan. Erilaisia maailmanlopun kultteja syntyi lukuisia pitkin avaruutta. Jinreitä vastaan käyty sota toi myös takaisin uskonnolliset ritarikunnat. Tällä hetkellä UKPV:n ja Jinrei Dynastian sota on kaikkein pahimmillaan ihmiskunnan synnyintähtijärjestelmässä Aurinkokunnassa, jossa ristiretkeläiset päivä päivältä saavuttavat tavoitettaan, Jerusalemin takaisinvalloitusta.
Kaikkeuden oppi - Hyvien tekojen tie
Kun ihmiset ensi kerran lähtivät avaruuteen sukupolvialuksilla, löydettiin lukuisia elinkelpoisia planeettoja, joilla oli omaa flooraa ja faunaa, muttei tietoista elämää. Kun sitten löytyi raunioita ja muita jälkiä muinaisista sivilisaatioista, aiheutti tämä valtavan kriisin aluksilla kristinuskon ja islamin seuraajien keskuudessa. Käsitys elämästä ja maailman luomisesta joutui koetukselle. Avaruusmatkaajien keskuudessa alkoi keskustelu, joka lopulta johti suurempaan paljastukseen maailman luonteesta. “Vain Jumala voi luoda elämää, joten Jumalan on täytynyt luoda kaikki tämä. Jumala on siis käsittämättömän paljon suurempi kuin ennen oli uskottu”. Lisäksi kaikki merkit osoittivat, että Jumalan luoma elämä oli selvästi saanut aikaan tietoisia sivilisaatioita muuallakin kuin maapallolla. Näiden muinaisten yhteiskuntien raunioista ei kuitenkaan löydetty viitteitä siitä, että niiden keskuuteen olisi syntynyt mitään kristinuskon tai islamin kaltaista. Uskovaiset tulivat lopputulokseen, että maapallon ihmiset olivat todellakin Jumalan valittu kansa. Tämän paljastuksen jälkeen kahden uskonnon vuosisatoja jatkunut toistensa tappaminen tuntui täysin turhalta - kyseessä oli selvästi vain pelkkä väärinkäsitys, joka oli syntynyt jossain vaiheessa uskontojen yhteistä historiaa. Jumalan uuden kaikkivoipaisuuden ja ihmisen aseman paljastumisen valossa uskovaiset tutkivat vanhoja uskontekstejään. Molemmat uskonnot löysivät kirjoituksia, joissa todettiin toisen uskonnon olevan yhtä lailla oikeassa ja että myös näiden seuraajilla oli mahdollisuus saavuttaa pelastus kuoleman hetkellä. Sukupolvialusten asukkaat luopuivat historiansa painoista ja hyväksyivät toisensa vertaisinaan. Alukset vaihtoivat kurssinsa kiireesti takaisin kohti Maata, heti kun vääristymäajoon kykenevät alukset pystyivät: heillä oli suuria uutisia Maahan jääneille uskontokunnille.
Kiireellä matkalaiset suuntasivat kohti maata suurten uutisten kanssa heti kun mahdollisuus siihen tarjoutui vääristymä-aloon kykenevillä avaruusaluksilla.
Uutiset elämästä galaksissa olivat saapuneet maahan jo ennen matkalaisia ja uskontokuntien fundamentalistisimmat osat olivat kaaoksessa. Kun avaruudesta palanneet matkalaiset aloittivat saarnaamisen uudesta revelaatiostaan, saivat he paljon seuraajia. Liian myöhään vanhojen tapojen kannattajat saivat aikaiseksi yhdistyneen vastarinnan matkalaisten tuomille uusille ajatuksille. Niinpä ihmiskunnan jättäessä maan taakseen oli jumalan sanaa galaksiin viemässä Krislismi ja kristinusko ja Islam jäivät vain osaksi maan vivahteikasta historiaa. Uuden uskonnon keskeiseksi ajatukseksi tuli “universaali hyvyys”. On vain yksi Jumala ja kaikki hyvät työt palvovat häntä.
Ihmiskunnan levitessä avaruuteen kahden uskonnon tavat ja perinteet sekoittuvat keskenään vuosisatojen aikana ja lopulta kaksi uskontoa yhdistyvät täydellisesti yhdeksi.
Muutokset uskonnoissa
Pyhä kolminaisuus on kadonnut merkittävänä uskonnollisena pohjana. Jeesus on yhä Jumalan poika, mutta silti lihallisena olentona erotettu Jumalasta. Pyhä henki taas vakiintui voimaksi, jonka Jumala voi antaa lähettiläilleen. Pyhä kolminaisuus oli ollut yksi Kristinuskon ja Islamin uskontojen suurimpia näkemys eroja ja reformaation yhteydessä vakiintui islamin näkökantaan Jumalan yhtenäisyydestä.
Koko ihmiskunta nähdään jumalan valittuna kansana, jonka tehtävä on levittää hänen ilosanomaansa koko universumiin. Niin kristinusko kuin islami olivat historiansa varrella jakautuneet useampaan uskonto ryhmään. Kristinusko oli jakautunut ortodoksiseen, luterilaiseen ja pienempiin uskonnollisiin ryhmiin kun taas islamia jakoivat näkemykset uskonnon oikeasta johtajasta. Aika, avaruuden luomat etäisyydet, ihmiskunnan räjähtänyt väestönkasvu ja vanhojen kansallisten identiteettien murtuminen kasvattivat Krislimin suosiota ja vanhat jakautuneet uskonnon ryhmät pienenivät tai katosivat kokonaan. Katolinen kirkko ja islam muuttuivat Krislismiksi. Islamin shiia-muslimien ja sunni-muslimien kiistat katosivat ihmiskunnan jättäessä maan taakseen. Ortodoksinen kirkko on liittynyt virallisesti krislimiin, mutta pitää silti kiinni omasta kulttuurisesta perinteestään niillä planeetoilla joilla on vanha slaavi-venäläinen sukuperimä. Näillä planeetoilla nähdään ortodoksisia ristejä, tummaan pukeutuneita pappeja ja ihmiset noudattavat ortodoksisen kirkon traditioita. Luterilainen uskonto maallistui ja kun uusia kannattajia ei enää tullut, se hiipui unohduksiin. Pienemmät kristinuskosta eronneet protestanttiset uskonnot ovat vieläkin olemassa. Nämä uskonnot pitävät kiinni vanhoista tavoistaan ja uskostaan. Protestanttiset uskonnot väittävät Krislismin olevan harhaoppia. Nykyinen uskonnon sota on kuitenkin kaapannut myös protestattiset uskonnot sen liekkeihin ja yhteisen vihollisen ja tavoitteiden ansiosta ovat protestanttiset uskonnot ja krislimit lämmenneet hieman toisilleen, mutta ilman kitkaa ei näiden välinen kanssakäyminen onnistu.
Krislismin alkuaikoina uskonto oli voimakkaasti pasifistinen uskonto, mutta nyt suurien ristiretkien aikana pasifistinen maailmankatsomus on jäänyt realiteettien ja uskonnollisen fanatismin jalkoihin. Krislimin lahko, Uusi Vatikaani on virallinen johtaja ihmisten universumin liitolle Jinrein Dynastiaa vastaan ja kirkon vaikutusvalta on kasvanut käsittämättömiin mittoihin sodan seurauksena. Kirkon läsnäolo ja sen käymä sota vaikuttaa jokaisen ihmisen elämän päätöksiin pitkin galaksia. Ihmiset perustavat uusia siirtokuntia paetessaan sotaa. Ihmiset jättävät turvalliset kotiplaneettansa taakseen lähtiessään taistelemaan kirkon pyhän asian puolesta. Poliitikot ja hallitsijat varautuvat siihen päivään kun uskonsota saavuttaa heidänkin planeetan. Kuka tahansa voi ryhtyä vapaaehtoiseksi sotilaaksi ristiretkeen ja täten jättää taaksen hänelle etuköteen määritetyn aseman elämässä.
Murha on iso synti Krislismissä, mutta elämän päättäminen ei itsessään ole enää synti. Uusien teknologioiden myötä käsitys elämästä ja sielusta on monimutkaistunut. Elämää on löydetty kaikkialta ja näin on syntynyt suurempi näkemys elämästä universaalina kokonaisuutena, joten yhden ihmisen elämän merkitys on vähentynyt huomattavasti. Sielun uskotaan olevan vielä kuolematon ja kuoleman jälkeen saavutettava Taivas on rajaton paikka, jossa kaikille on tilaa. Tapoksi ei lasketa esimerkiksi aborttia, sillä “universaalin hyvyyden” uskomuksissa jokainen pahoja tekoja tekemätön sielu pääsee automaattisesti taivaaseen. Elämä on niin runsasta universumissa joten kuolemasta on tullut osa krislismin maailmankatsomusta. Elämän on tarkoitus päättyä. Kuolemattomuus on näin todella paha asia uskovaisille. Tiivistettynä elämän riistäminen pahoissa aikaissa on synti.
Uskomukset
Jumala on jotain isoa ja käsittämätöntä. Siksi häntä usein kuvaillaan krislismissä kielteisellä ilmaisuilla. Hän ei ole henki, hänellä ei ole ruumista tai, että häntä ei voi ymmärtää. Jumalaa kutsutaan Jumalaksi tai Allahiksi, mutta Jumalasta käytetään myös monia muita nimiä kuten Yksi, Totuus, Valo, Pysyvä, Ikuinen, Kostaja tai Tuomari. Nämä nimet eivät kuitenkaan tarkoita ihmisten maailman käsitteitä vaan jumalasta puhuessa saavat sanat paljon suuremman merkityksen.
Jumalan palvelijoita ovat tämän luomat enkelit, jotka toimivat esimerkiksi jumalan viestin viejinä. Suurimpia näistä enkeleistä ovat arkkienkelit, joista jokaisella on oma erityinen tehtävä. Enkeleitä kunnioitetaan suuresti ja koska itse Jumalaa ei saa piirtää, esiintyvät enkelit usein krislimi ikonografiassa. Varsinkin ristiretkeläiset ja erityisesti ritarikunnat ovat ottaneet enkelit ja niiden ikonografian osaksi sotilaallista varustustaan.
Maailmassa on vain yksi jumala. Muita jumalia ei ole. Jumalalla on vain yksi vastustaja enkeli nimeltä Iblis tai lucifer, joka kieltäytyi palvelemasta jumalan valittua kansaa, ihmiskuntaa. Iblis karkotettiin taivaista ja otti hallittavakseen kaikki, jotka hylkäävät jumalan ja joutuvat tämän karkoittamiksi. Krislismin suhtautuminen muihin maailman henkiin ja jumaliin on monimutkainen ja planeetta kohtaisesti vaihteleva. Osa krislimeistä uskoo muiden henkien olevan vain Ibliksen ilmentymiä ja osa taas väittää muiden henkien olevan oikeita asioita, jotka jumala on luonut niin kuin ihmisetkin. Osalla ihmiskunnan planeetoilla henkien ajatellaan olevan mahdollisesti jumalan puolella ja näiltä saatetaan pyytää apua ja tukea elämäntilanteisiin. Näitä henkiä pidetä jumalallisina. Muiden uskontojen jumaliin krislimit suhtautuvat joko siis vihamielisesti tai ymmärtäväisesti riippuen planeetasta ja yksilön omista mielipiteistä.
Krislimit seuraavat universaalin hyvyyden oppeja. Uskonno dogmissa sanotaan, että joka ikinen hyvä teko palvelee jumalaa. Tehtiin sen hänen nimissään tai ei. Jokainen tällainen teko on askel kohti jumalaa, kun taas jokainen paha teko on askel poispäin jumalasta. Henkilöitä, jotka hylkäävät tietoisesti jumalan kutsutaan “jumalan karkoittamiksi” ja päätyvät lopulta langenneen enkelin Ibliksen/luciferin orjiksi helvettiin.
Taivas on jokaista ihmistä varten, joten jokainen ihminen, joka kuolee hyvänä pääsee taivaaseen. Jopa he, jotka eivät jumalaa tunnista omakseen. Jumalan pelastus tai jumalan karkoitus on vääjäämätön kohtalo ja ihmisen elämän on tämän kohtalon kanssa kamppailua.
Jumalan merkitys korostuu uskovaiselle henkilökohtaisena opastuksena ja voimana, jota jumala antaa tätä uskoville. Rukoilu on keino pitää yhteyttä jumalan ja uskovaisen välillä. Uskovaiselle jumalan suurin lahja on kuitenkin anteeksianto. Mikäli uskovainen harhautuu tieltään ja tekee pahoja tekoja tai syntiä, on tällä mahdollisuus saada tekonsa anteeksi synninpäästössä.
Ihmiskunta on jumalan valittu kansa. Enää ei uskota, että jumala pakosti loi juuri ihmisen omaksi kuvakseen. Ihmisissä kuitenkin oli jotain, että jumala päätti tehdä itsensä tunnetuksia ihmisten keskuudessa. Ihmiskunta on ainoa rotu maailmankaikkeudessa, jolle on annettu mahdollisuus anteeksiantoon. Pitkin galaksia on löydetty muinaisia muukalaisten rakentamia raunioita ja mistään näistä raunioista ei ole löydetty viitteitä, että nämä olisivat uskoneet tai tienneet jumalasta. Niinpä ihmiskunnalla on velvollisuus viedä tieto jumalasta, taivaasta ja tämän anteeksiannosta kaikkialle tunnettuun ja tuntemattomaan galaksiin.
Tavat
Synninpäästö
Krislismissä synninpäästö on tärkeä osa uskontoa. Jumala lähetti profeettansa Jeesuksen maanpäälle elämään normaalin ihmisen elämän täynnä koettelemuksia. Hänen kuollessa viattomana Jumala hyväksyi ihmiskunnan syntien anteeksiannon. Ihmiskunnan historian aikana on syntynyt monia tapoja pyytää syntejään anteeksi ja Krislismissä kaikki nämä tavat ovat hyväksyttyjä. Jumala on kuitenkin kaikkivoipa ja tavat vain ihmisen luomuksia. Tällä hetkellä suosituin tapa synninpäästöön on perua katolisesta kirkosta, jossa synnit tunnustetaan henkilökohtaisesti papille, joka antaa jonkinlaisen tavan syntien hyvittämiseen. Suurimmassa osassa tapauksia, pelkkä vilpitön katuminen riittää, mutta pappi voi tarpeen vaatiessa määrätä syntiselle monimutkaisenkin tehtävän synninpäästön saavuttamiseksi.
Synninpäästössä syntinen saa virheensä anteeksi jos katuu niitä ja pyytää anteeksiantoa Jumalalta. Tärkeää on antautuminen jumalalle ja vilpitön katuminen.
Mekkaan kumartaminen
Krislimit kumartavat viisi kertaa päivässä Uutta Mekkaa kohti. Tämä tapahtuu aina tietyn tuntimäärän välein ja tätä tuntimäärää määritellään aina sen planeetan ajasta riippuen jossa ollaan. Kumarrus ei siis ole yhtenäinen pitkin galaksia vaan riippuu kohteen subjektiivisesta ajasta, Kumarrus on samalla sekä kunnioituksen osoitus Jumalalle, mutta myös tapa joka muistuttaa uskonnon seuraajalle nöyryyttä kaikkivoipaisuuden edessä. Tavan tarkoitus on myös yhdistää uskovaisia läpi galaksin.
Rukoilu
Krislimit uskovat, että rukoilu on tapa viestiä suoraan heidän Jumalansa kanssa. Rukoillessa uskovainen välittää ajatuksensa Jumalalle yleensä pyytääkseen tältä johdatusta tulevissa elämän asioissa. Muodollinen tapa on laskeutua polvilleen ja laittaa kädet ristiin, mutta Jumalan uskotaan kyllä kuulevan kaikki tälle eritoten tarkoitetut asiat. Tietysti Jumala seuraa jokaisen henkilön jokaista tekoa, mutta rukoilemalla uskovainen voi korostaa tilannettaan. Kuka tahansa voi rukoilla ja saada vastauksia jumalalta, mutta uskovaisilla oletetaan olevan paremmat yhteydet jumalaan.
Kaste
Papin suorittama seremonia, jossa uusi uskovainen hyväksyy jumalan elämäänsä. Kasteen uskotaan tuovan kasteen saaneen sielun lähemmäksi jumalaa, joten uskovaisen on helpompi noudattaa jumalan ohjeistusta. Vain kasteen saanut henkilö voi saada syntinsä anteeksi ja saada jumalalta pyhän hengen suomia voimia. Seremonian yksityiskohdat vaihtelevat pitkin galaksia, mutta yleensä kasteen saajan päälle kaadetaan jonkinlaista ainetta fyysisenä ilmentymänä kasteesta
Avioliitto
Krislimin avioliitto on täysin henkinen tapa ja sillä ei ole vaikutusta maalliseen avioliittoon, vaikka yleensä nämä kaksi kulkevat käsi kädessä. Ihminen voi hakea jumalan siunauksen avioliitolleen. Tässä seremoniassa pappi yhdistää avioparin sielujen tiet keskenään. Siunauksen ja parin ilmaiseman hyväksymisen hetkestä eteenpäin pari on yhtä niin myötä- kuin vastoinkäymisissä. Heidän hyvien tekojensa tie on yhteinen ja jokainen tehty teko on siunaamisen hetkestä eteenpäin jaettu. Sielun ollessa kuolematon ylittää avioliitto myös kuoleman rajan. Hengellistä avioeroa ei siis voi ottaa ja vaikka parin tiet maallisessa maailmassa erkanisivat ovat heidän sielunsa yhteen sidottu ainiaaksi. Krislismissä ei ole rajoitteita siunauksen saamiselle sukupuolen perusteella. Siunauksen voi saada vain uskoon kastettu henkilö. Moniavioisuus on sallittua Krislimissä, mutta siunausta tehdessä kaikkien osapuolten pitää mennä kanssaan naimisiin.
Hyvät teot
Krislimin kannattajan odotetaan toimivan esimerkkinä muille, joten krislimin odotetaan tekevän hyviä tekoja ja välttämään pahoja tekoja. Käsitys hyvistä ja pahoista teoista vaihtelevat pitkin galaksia, mutta muuta yhteinen sääntö löytyy kaikkialta.
1. Jumala on ainoa jumala, muita jumalia ei ole. Jumalan kuvaa ei saa piirtää.
-
Muita jumalia tai henkiä ei saa palvoa
-
Jumalan palvelijoiden kuvia saa piirtää esim. Jeesus.
2. Älä murhaa
3. Kunnioita avioliittoasi sillä tiesi
4. Älä todista valheellisesti toista ihmistä vastaan
-
Valehtelu ei siis itsessään ole synti
6. Älä haluaa pahaa vertaistasi kohtaan
7. Tee pyhiinvaellus (Epävirallinen käsky)
-
Jokaisen Krislimin odotetaan tuntevan uskonsa alku, joten odotetaan että jokainen uskovainen jossain vaiheessa elämäänsä tekee pyhiinvaelluksen uskonnon alkulähteille)
Hyviksi teoksi taas määritellään yleisesti kunnoituksen osoittaminen jumalaa kohtaan ja lähimmäisten auttaminen.
Siirtokunnat ja matkustaminen
Uskonnon dogminsa ajamana moni krislimiyhteisö on ottanut tehtäväkseen jumalan sanan saattamisen universumiin. Krislimit ovat innokkain ryhmä ihmisten galaksissa tutkimaan uusia planeettoja ja perustamaan uusia siirtokuntia. Krislimit ovat täten hyvin vaeltamishaluisia ja kuoleminen synnyin planeettaan on harvinaista krislimille. Krislimit olivat suosittuja vierailijoita millä tahansa planeetalla tai asutuskeskuksessa ennen sotien alkua, mutta nyt uskonsodan seurauksena tapahtuneet muutokset uskonnossa ovat saaneet ihmiset pelkäämään Krislimien olevan pääasiassa uskonnollisia fanaatikkoja.
Pyhiinvaellus
Jokaisen krislimin odotetaan elämänsä aikana tekevänä pyhiinvaelluksen yhteen kahdesta uskonnon kaikkein pyhimmästä paikasta. Nämä paikat ovat Helion tähtijärjestelmässä sijaitseva Uusi Mekka ja Vanhassa maassa sijaitseva Jerusalem. Uudessa Mekassa pidetään maasta pelastettua palasta Vanhan Mekan mustasta kivestä. Vanha mekka tuhoutui 2300-luvulla käydyssä sodassa.
Pyhät paikat
Krislismin pyhiä paikkoja ovat Uusi Mekka ja Vanhan Maan Jerusalem.
Aurinkokunnan sodassa Mekka tuhoutui, mutta sen raunioista onnistuttiin pelastamaan palanen Mustaa Kiveä. Kivi kuljetettiin Helion primääriplaneetalle ja tästä kaupungista tuli Uusi Mekka, jota kohti Krislimit nyt kumartavat.
Jerusalem on kaupunki Vanhassa Maassa ja Jeesus Nasaretilaisen kuoleman ja uudelleensyntymisen paikka. Jerusalem oli toinen krislismin tärkeä pyhiinvaelluskohde ja pyhiinvaeltajat ovatkin olleet isoin osa Vanhaan Maahan suuntautuvasta liikenteestä. Jinrein valloittaessa Aurinkokunnan pyhiinvaellus Maahan muuttui mahdottomaksi. Uusi Vatikaani, krislismin pieni Vanhan Maan pyhiinvaelluksesta vastaava lahko, yritti neuvotella Jinrein Dynastian kanssa rauhanomaista ratkaisua tilanteeseen. Nämä neuvottelut eivät kuitenkaan onnistuneet. Vuosien kuluessa tilanne hiersi Krislimien yhteisöä. Moni salakuljettaja sai elantonsa kuljettaessaan Krislimejä Vanhaan Maahan. Jinrein ja Krislimien välit kiristyivät, kunnes ensimmäiset vihamielisyydet puhkesivat. Ristiretket Jerusalemin vapauttamiseksi alkoivat. Nämä ristiretket ovat nyt eskaloituneet koko ihmisten asuttaman avaruuden laajuiseksi galaktiseksi sodaksi
Pukeutuminen
Krislismi yhdistää islamilaisen pukeutumisen ja kristinuskon ikonografian.
Krislimi pukeutuu yleensä kaapuihin. Oli asu mikä hyvänsä, niin yksinkertaisuutta suositaan. Väreinä ruskea, harmaa, musta ja punainen. Korkeaa yhteiskunnallista asemaa voidaan näyttää esim. kuviomalla vaatteen hihansuut, kaula-aukko ja reunat kirkkailla väreillä.
Krislimit kantavat mukanaan uskontonsa symboleita kuten ristejä ja rukousnauhoja. Materiaalit riippuvat henkilön varallisuudesta.
Päässä turbaani, hijab, kufi ja muut Lähi-Idästä ja Afrikasta löytyvät päähinemuodot. Usein krislimit ovat myös hatuttomia ja kulkevat paljaspäin. Naisilla saattaa esiintyä myös kristinusko henkinen nunnanpäähine.
Päällä yhdestä kankaasta tehty vaatekappale, joka on sidottu vyötäisiltä kiinni. Munkkikaapu henkinen tai sitten thobe-henkinen asuste. Vaihtoehtoisesti Intia-henkiset leveälahkeiset housut, tiukka aluspaita ja jonkinlainen liivi.
Kengät sandaalit tai muuten vain käytännölliset jalkineet. Hyvin uskonnollinen henkilö saattaisi kulkea paljain jaloin.
Yleensä krislimeillä on mukanaan myös pieni rukousmatto.
Koruina ja koristeina ristejä koruina ja tatuointeina. Rukousnauhoja ja muuta samanhenkistä koristetta.
Välttäkää kuitenkin seuraavia:
Karvalakkia
Haalareita.
Henkseleitä
Karvaa tai turkkia vaatteissa.
Tribaali tai virtapiiri tatuointeja, varsinkin kasvoilla.
Rastoja hiuksissa.
Villiksi kasvanutta partaa.
Toogia
Korea/japani/Kiina henkistä asusteita (kimono, hakama yms)
Uskovien Kansakuntien Puolustusvoimat, UKPV
Kun Krislismi levisi galaksiin oli se ennen kaikkea rauhan sanomaa ylistävä uskonto. Sata vuotta jatkunut rauhattomuuden ja sotien aika eri krislimi kansakuntien välillä on kuitenkin painanut krislimien hyviin tekoihin pyrkivän elämänfilosofian synkkyyteen, jolle ei tunnu olevan loppua. Pahin isku Krislimeille tuli kun Jinrei Dynastia valloitti vanhan maan ja Krislimien pyhän paikan Jerusalemin, johon jokainen Krislimi on velvoitettu pyhiin vaeltamaan elämänsä aikana. Jinrei sulkeutuneena valtakuntana kuitenkin eväsi pyhiinvealtajien pääsyn Vanhaan Maahan. Virallinen pääsy estyy, mutta pyhiinvealtajat ovat periksiantamattomia. Pyhiinvaeltajat palkkaavat salakuljettajia viemään heitä maahan ja takaisin. Seuraavat viisi vuotta ovat ihmissalakuljettajien kulta-aikaa ja Vanha Aurinkokuntaa ympröivät ei-jinreiläiset avaruussatamat ovat täynnä pyhiinvaeltajia ja kapteeneita, jotka tarjoavat heille palvelujaan. Tämä kulta-aika kuitenkin loppuu verisesti kun alueella asetetaan uusi prefekti eversti Chiyoko Genda, joka aloittaa salakuljettajien aktiivisen jahtaamisen. Moni Krislimi jää Jinrei Dynastian vangiksi ja muutetuksi kuhnuriksi. Krislimien yhteisö on järkyttynyt ja raivoissaan tapahtumista.
Pyhiinvaelluksista vastaava kirkollinen taho Uusi Vatikaani aloitti neuvottelut Jinrein Dynastian kanssa. Jinrein edustaja Eversti Chiyoko Genda kuitenkin halveksuen kieltäytyy päästämästä Hengettömiä keisarikunnan alueille. Tämä neuvottelu on se hetki, josa nyt lasketaan 50 vuotta jatkunut uskon sota Krislimien ja Jinrein välillä. Neuvottelujen kariuduttua Uusi Vatikaani perustaa ensimmäiset ritarijärjestöt. Näille järjestöille annetaan tehtäväksi pyhiinveallusreittien turvaaminen keinolla millä hyvänsä. Taistelut eivät kuitenkaan mene hyvin Jinreitä vastaan ja vaikka innokkaita auttajia on paljon, niin on Jinre Dynastialla vuosikymmenten kokemus sodankäynnistä, joka tekee Jinreistä käytännössä voittamattoman. T'ässä vaiheessa Jinrein pitkäaikainen vihollinen Helioksen Autoritaari, krislimi kansakunta, joka oli karkoitettu galaktisesta yhteisöstä tämän käyttämien joukkotuhoaseiden takia, otti yhteyttä Uuteen Vatikaaniin ja tarjosi tälle sotilasliittoa. Tästä liitosta syntyi UKPV eli uskovien kansakuntien puolutusvoimat.
UKPV:ssä Helioksen Autoritaari otti vastuun ensimmäisistä ristiretkistä Jinreitä vastaan. Samalla Helios tarjosi kouluttajia kouluttamaan kaikkia niitä kansakuntia, jotka liittoon lähtisivät. Pian kansakuntien pelko Jinreitä kohtaan toi ensimmäiset liittolaiset liittoon ja UKPV:n sotilasmahti alkoi muodostua. Uusi Vatikaani julisti myös yleisen aseisiin tarttumis kutsun krislimeille ympäri galaksia. Seuraavana viitenäkymmenenä vuonna kutsuun onkin vastannut satoja miljoonia ihmisiä. UKPV:n mahdin kasvaessa Uudesta Vatikaanista tuli voimakkain valtio tunnetussa galaksissa.
40 ensimmäistä vuotta sota oli katkeraa. Lukuisia ristiretkiä julistettiin Jinreitä vastaan. Onnistumisia oli, mutta ne eivät olleet pitkä kestoisia. Epätoivo ja sodan vaatimat asenteet muuttavat uljaan ja jalon perusidean päämääräksi, jonka tavoittamiseksi ollaan vlamiit uhraamaan kaikki. Uusi Vatikaani muuttuu organisoijasta aktiiviseksti komentajaksi alkaa käyttää käyttöönsä annettua sotilasmahtia oman valtansa varmistamiseen samalla kun sotaa Jinreitä vastaan käymään. Moni kansakunta pakotetaan liittymään UKPV:n tuhon uhalla. Sotilaskarkureiden määrä kasvaa jatkuvalla tahdilla. Kymmenen vuotta sitten vuonna 2774 Europa II teollisuusmahti liittyy vuosia kestäneiden neuvotteluiden ja kieltäytymisten jälkeen lopultakin UKPV:n. Tämän voimasykäyksen avulla UKPV onnistuu kääntämään sodankulun edukseen. Nyt alkamassa oleva 22. ristiretki suuntaa vihdoin UKPV:n taistelumahdin ihmiskunnan synnynkehtoon, Aurinkokuntaan.
UKPV:n teknologia ja armeija
50 vuotta jatkuneen suursodan takia suurin osa UKPV:n sotilaista ei ole koskaan tuntenut aikaa jolloin maailmassa olisi rauha. Sota on heille luonnollista ja jotain jolle ei voi vain mitään. Fatalistisuus omaan surkeaan kohtaloon on läsnä kaikkialla, mutta sitä tasapainoittamassa on samalla mitalla nuorten sankarien loputon optimistisuus siihen, että jos he jaksavat astua vielä yhden askeleen ja apua vielä yhden luodin, niin sota saattaa olla ohi jo seuraavana kuukautna.
UKPV:N teknologia on hyvin vaihteleva, sillä UKPV koostuu liittoon mukaan lähteneiden kansakuntien lahjoittamista resursseista. Tietyt kansat voimat antaa vain sotilaita taisteluun kun taas toinen kansakunta tuo mukaan muutaman, mutta huipputeknologisen aluksen. Uusi Vatikaani ja tämän kirkkodelegaatiot Paavin johdolla organisoivat liiton käyttöön annetut joukot tai ilmoittautuneet vapaaehtoiset armeijaryhmiksi ja tehtävät näille armeijaryhmille. Arjessa UKPV on taisteluissa pitkin galaksia ja armeijaryhmiä tarpeen mukaan jaetaan pienempiin osiin ja näiden tehtäviä päivitetään tilanteen muuttuessa tai kun alkuperäinen tavoite saavutetaan. Säännöllisin väliajoin UKPV kerää useamman armeijaryhmän kasaan yhteistä tehtävää varten. Näitä kokoonpanoja Uusi Vatikaani kutsuu Ristiretkiksi. Niitä on ollut 21. viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana ja 22, on juuri alkamassa.
UKPV:n sotajoukkojen mahdolliset rakennemuodot
Ristiretki 2+ armeijaryhmää kenraali tai sotamarsalkka
Armeijaryhmä 2+ armeijaa kenraali tai sotamarsalkka
Armeija 2+ armeijakuntaa kenraali tai sotamarsalkka
Armeijakunta 2+ divisioonaa kenraaliluutnantti
Divisioona 2–4 prikaatia kenraalimajuri
Prikaati2 2+ rykmenttiä /–6 pataljoonaa eversti tai prikaatikenraali
Rykmentti 3–4 pataljoonaa Everstiluutnantti tai eversti
Pataljoona 2–6 komppaniaa Everstiluutnantti
Komppania 3–6 joukkuetta Kapteeni
Joukkue 2+ryhmää Luutnantti tai vänrikki
Ryhmä 4–12 sotilasta Aliupseeri
Partio 3-5 sotilasta Aliupseeri tai korpraali
Maajoukot
Nykyaikaiset energiatuliaseet toimivat kaikkialla, mutta panoksia ei pysty tuottamaan kaikkialle. UKPV:n logistiikka on hidasta ja byrokraattista, niinpä sotilaille annetaan jonkinlainen lähitaisteluase ja moni osaa käyttää niitä hyvin. Onneksi sama pätee viholliseenkin. Sotilaat ovat ne resurssi mitä UKPV:lla on loputtomasti. Jokainen UKPV:n lievissä vapaaehtoisena taisteleva sotilas saa ylläpidon, varusteet ja hieman palkkaa. Värväytyessään sotilaalle annetaan peruskoulutus ja jos sotials selviää taistelukentllä, niin tämä saatetaan valita erikoiskoulutukseen.
Ritarikunnat
Jokainen ritarikunta on tehnyt valan jumalalle suojella kirkkoa ja sen tavoitteita. Lisäksi jokainen ritarikunta on erikoistunut tiettyyn asiaan taistelukentillä. Ritarikunnan ritarit koulutetaan yleensä lapsista asti, mutta myös aikuisiällä liittyminen on mahdollista kunhan todistaa itsensä ritarikunnan arvoille sopivaksi. Ritarikunnan jäsenet ovat huippukoulutettuja sodan kaikissa muodoissa ja he ovat muiden simlissä legendoja, joiden mukana olo taistelussa kääntää kamppailun aina UKPV:n puolelle...ainakin propagandassa. Ritarikunnat osallistuvat eturintamien taisteluihin vain Ristiretkien aikana, muuten he touteuttavat oman ritarikuntansa erityistehtvää, kuten esimerkiksi Pyhän Sebastianin ritarikunta, joka suojelee logistiikkalinjoja tai Mustna Surman ritarikunta, jonka tehtävä on kulkutautien leviämisen estäminen.
Palkkasotilaat
Vaikka UKPV:lla on sotilaita paljon, on taisteluita vain liikaa ja usein UKPV joutuu ostamaan palvelunsa muualta. Tällöin kuvaan astuvat palkkasotilaat. Palkkasotilas on galaksin yleinen ammatti tällä hetkellä. Palkkasotilaat ovat yleensä keskimääräistä sotilasta parempia taistelijoita, mutta heidän motiviinsa eivät ole uskonnollisia vaan maallisia. Tämä johtaa yleensä riitoihin normaalien sotilaiden ja "Palkkisten" välille.
Armeijan pukeutuminen
UKPV saa sotilaidensa varustuksen sadoilta eri kansakunnilta. Niinpä UKPV:n sotilaat pitävät satoja erilaisia yhdistelmiä aseita ja varusteita. Varusteita uusitaan vain isojen tehtävien alkaessa tai kun jotain menee täysin käyttökelvottomaksi, niinpä pitkään palvelleen sotilaan tunnistaa aina tämän hieman nuhruisesta ja itsekorjaillusta varustuksesta. Uuden sotilaan taas tunnistaa tämän nuhteettomasta varusteesta. Sotilaan varustuksessa on arvoemerkit, joka kertoo tämän aseman sotaväessä, mutta yleensä sotilasarvo näkyy jo parempilaatuisesta tehtävien mukaisesta varustuksesta. Erikoisjoukoilla on aina parempi varustus kun tavallisella sotilaalla. Panssareita on sotilailla miten sattuu ja ritarit taas ovat taistelukenttien raskaiten panssaroituja sotilaita. Kaikilla sotilailla on pohjalla tietysti oman kansallisuutensa perinteistä vaatetusta. Luxilaisilla kirkkaita värejä ja paljon koruja. Europa II:silla on mukana näiden karvalakit. Helioslaiset taas tunnistaa näiden särmästä militantista pukeutumisesta. Pelaajien luovuus saa päästä täysin valloilleen, sillä rajoja ei oikeastaan ole.